Skjeve hornhinner (astigmatisme) er en vanlig tilstand som kan føre til uklart eller skjevt syn på alle avstander. Det kan ramme mennesker i alle aldre, og personer med skjeve hornhinner er ofte nærsynte eller langsynte i tillegg.

Hva forårsaker skjeve hornhinner?

Skjeve hornhinner oppstår når overflaten på øyet (hornhinnen) eller linsen bak den ikke er rund, men oval som et egg. Dette forvrenger lyset som treffer øyet, som dermed ikke fokuseres korrekt på netthinnen, og resultatet er at bildet blir uskarpt.

Hva er symptomene på skjeve hornhinner

Skjeve hornhinner kan føre til uskarpt syn når du prøver å fokusere på ting på avstand, som f. eks. trafikkskilt. Det kan også påvirket synet på nært hold, f. eks. ved lesing eller sying. Ukorrigert kan skjeve hornhinner føre til hodepine, kronisk tretthet, kniping av øynene eller uskarpt syn.

HVORDAN VET JEG OM JEG HAR SKJEVE HORNHINNER (ELLER ASTIGMATISME)?

Hvis du mistenker at du har skjeve hornhinner (eller astigmatisme), bruk “Finn en optiker”-verktøyet for å finne en optiker nær deg og bestille en synsundersøkelse.

Bruk vår test for skjeve hornhinner

Mens du venter, hvorfor ikke teste for å se om du kanskje har skjeve hornhinner (eller astigmatisme)? Følg trinnene nedenfor og svar på spørsmålene.

KORREKSJON AV SKJEVE HORNHINNER

KONTAKTLINSER FOR SKJEVE HORNHINNER

For å oppnå klart syn med skjeve hornhinner må kontantlinsene holde seg på plass og ikke rotere eller skli ut av posisjon, selv med en aktiv livsstil. ACUVUE® kontaktlinser for skjeve hornhinner har en unik Eyelid Stabilised Design – en teknologi som bidrar til å sikre at synet holder seg stabilt, skarpt og klart hele dagen.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER