SVØMME MED KONTAKTLINSER

Selv om kontaktlinser er perfekt for en aktiv livsstil er det viktig å unngå å svømme med kontaktlinsene, siden det ikke anbefales å utsette kontaktlinsene for vann. Dette gjelder vannsport og svømming, men også hverdagskontakt med vann, f. eks. dusj, bad eller boblebad.1

HVORFOR DU IKKE BØR SVØMME MED KONTAKTLINSER

Å utsette kontaktlinsene dine for vann øker risikoen for infeksjoner fra naturlig forekommende bakterier. Vann inneholder mikroorganismer som vanligvis er ufarlige for mennesker. I sjeldne tilfeller kan de imidlertid feste seg til kontaktlinsene og føre til potensielt alvorlige øyetilstander som kan infisere hornhinnen. Symptomene kan være betennelse, rødhet, smerter, lysfølsomhet og tåreflod, og hvis det ikke behandles kan det føre til synstap.

Det er enkelt å holde øynene friske rundt vann selv om du bruker kontaktlinser.

Bare følg disse enkle trinnene:

Ta ut kontaktlinsene før du starter aktiviteter som involverer vann.

Pass på å vaske og tørke hendene grundig før du håndterer linsene.

Du må aldri bruke vann fra springen til å rense kontaktlinsene eller linseetuiet. Bruk alltid linsevæske anbefalt av øyespesialisten.

Huske å bytte etui regelmessig i tråd med bruksanvisningen til linsevæsken du bruker.

Hvis du bruker flerdagslinser må du passe på å rense dem riktig i tråd med produsentens anvisninger og alltid lagre linsene i frisk linsevæske.

HVA DU SKAL GJØRE HVIS DU FÅR VANN PÅ KONTAKTLINSENE DINE

Ta ut kontaktlinsene før du starter aktiviteter som involverer vann. Hvis du skulle få vann i øynene mens du bruker kontaktlinser, følger du disse trinnene:

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER

1. Hvis du liker å svømme eller delta i annen vannsport, rådfør deg med optikeren din vedr. aktiviteter som involverer kontakt med vann. Eksponering av kontaktlinsene for vann kan øke risikoen for øyeinfeksjoner. Hvis linsene kommer i kontakt med vann ved et uhell, må du kaste dem og erstatte dem med et nytt par.