Hva er de beste alternativene for synskorreksjon?

HVA ER ALTERNATIVENE MINE FOR SYNSKORREKSJON?

Hvis synet ditt trenger korreksjon, vil riktig valg av synskorreksjon være avgjørende for hvor fornøyd du blir med synet og livskvaliteten. Optikeren din kan anbefale av disse alternativene:

BRILLER MED STYRKE

Prinsippene for briller er de samme som for kontaktlinser: de bryter lysstråler og retter dem inn mot netthinnen for å korrigere synsavviket ditt. De kan korrigere nærsynthet (myopi), langsynthet (hyperopi), skjeve hornhinner (astigmatisme) eller aldersrelaterte problemer med å fokusere på nært hold (presbyopi).

Briller er moderne og populære, og finnes i mange varianter, stil, materialer og priser. Optikeren din vil sjekke øynene dine for å finne den rette styrken for å korrigere synet ditt med briller, og de kan også anbefale spesielle overflatebehandling på brilleglassene.

Typer brilleglass

  • Enstyrkeglass for langsynthet, nærsynthet, skjeve hornhinner eller problemer med nærfokus
  • Progressive (kalles også multifokale glass) for presbyopi. Disse glassene gir deg klart syn både på nært hold og på avstand.

Tenker du på å skaffe deg briller?

Hvis du planlegger å skaffe deg briller, er det viktig at du besøker en optiker for en synsundersøkelse for å sjekke øynene din og sikre at du har riktig brillestyrke samt få informasjon om alternativ for synsbehovene dine og livsstilen din. Noen ganger kan dette innebære å skifte mellom briller og kontaktlinser avhengig av hva du holder på med.

KONTAKTLINSER

Prinsippet bak kontaktlinser er det samme som for briller; de bryter lysstråler og retter dem inn mot netthinnen for å korrigere synsfeilen din. Kontaktlinser settes direkte på overflaten av øyet og kan korrigere nærsynthet (myopi), langsynthet (hyperopi), skjeve hornhinner (astigmatisme) og aldersrelatert langsynthet (presbyopi).

Kontaktlinser hjelper deg ikke bare med å se klart, men lar deg også beholde et naturlig utseende. Siden de er mindre tungvinte, iøynefallende og synlige enn briller, er kontaktlinser spesielt egnet til synskorreksjon for folk med en aktiv livsstil. Du bør ha et par briller tilgjengelige for tilfeller der du ikke bruker kontaktlinser – dette kan også gi deg en alternativ look.

HVILKEN TYPE KONTAKTLINSER SKAL JEG VELGE?

Optikeren din vil gi deg råd om hvilke kontaktlinser som er best for dine synskorreksjonsbehov og din livsstil, men det er to hovedtyper av myke kontaktlinser.

Endagslinser

Endagslinser krever minimalt med vedlikehold. Bare kast dem på slutten av dagen og bruk et nytt par om morgenen. Ikke noe behov for rensing.

Å ta på nye linser hver dag er den mest lettvinte og hygieniske måten å bruke kontaktlinser på. Spør optikeren om ACUVUE® MOIST eller ACUVUE® OASYS endagslinser.

Flerdagslinser for daglig bruk.

Linser som du renser og lagrer over natten for å bruke dem igjen kalles flerdagslinser. Etter at du tar ut linsene, renser du dem og legger dem i linsevæske over natten. Da er de klare til å settes inn igjen om morgenen. Linsene byttes ut med et nytt par vanligvis hver 2. eller 4. uke avhengig av merke og optikerens anbefaling.

Spør optikeren om ACUVUE® OASYS flerdagslinser.

LASERKIRURGI

Refraktiv øyekirurgi med laser omformer den gjennomsiktige overflaten foran på øyet (hornhinnen) for å korrigere nærsynthet, langsynthet eller skjeve hornhinner. For mange mennesker korrigerer laserkirurgi synet helt, slik at de sannsynligvis ikke trenger verken briller eller kontaktlinser.

VURDERER DU LASERKIRURGI?

Hvis du vurderer laserkirurgi bør du diskutere risiko og mulige bivirkninger med optikeren din for å forsikre deg om at dette er den beste synskorreksjonen for deg. Hvis du blir operert med laser må du fortelle optikeren om dette hver gang du er til kontroll, synsundersøkelse eller øyebehandling.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER

Start din gratis† prøveperiode med ACUVUE® kontaktlinser i dag.

Eventuelle kostnader kan komme i tillegg, for eksempel kostnader knyttet til synsundersøkelse. Ta kontakt med din optiker for mer informasjon. Kun for norske innbyggere 18 år og eldre. En prøveperiode per person. Kvalifisering avhengig av godkjenning fra optiker. Gjelder kun optikere som deltar i kampanjen.