BRILLER, KONTAKTLINSER ELLER LASEROPERASJON

HVA ER ALTERNATIVENE FOR SYNSKORREKSJON?

Hvis synet dit må korrigeres, vil du få en god synsstyrke og bedre livskvalitet ved å velge riktig type synkorreksjon. Optikeren din kan anbefale ett eller flere av følgende alternativ:

BRILLER MED STYRKE

Briller med styrke benytter seg av samme prinsipp som kontaktlinser; de bøyer lyset og omdirigerer det så at det er fokusert på netthinnen og du ser bedre. De kan korrigere nærsynthet (myopi), langsynthet (hyperopi), skjeve hornhinner (astigmatisme) og aldersrelaterte problemer med å fokusere på nært hold (presbyopi).

Briller er trendy og populære, og det er en rekke stiler, materialer og priser å velge mellom. Optikeren din vil teste øynene dine for å finne riktig resept for å korrigere synet ditt med briller, og kan også anbefale en spesiell overflatebehandling for brillene dine.

Ulike typer brilleglass

Vurderer du å få deg briller?

Hvis du vurdere å skaffe deg briller, er det viktig å gå til en optiker for å gjøre en synsundersøkelse og sjekke øyehelsen din. Det må også sikres at du har riktig resept og at synet ditt blir korrigert på en måte som passer dine synsproblemer og din livsstil. Avhengig av hvordan hverdagen din ser ut, kan dette bety at du veksler mellom å bruke briller og kontaktlinser.

KONTAKTLINSER

Kontaktlinser hjelper deg med å se klart og opprettholde ditt naturlige utseende. For aktive mennesker med synsproblemer er det bedre å bruke kontaktlinser enn briller, ettersom de er enklere å bruke, mindre merkbare og de er ikke i veien. Du bør også ha et par briller for de ganger du ikke vil bruke kontaktlinser - de kan også brukes til å endre look.

Hvilken type kontaktlinser skal jeg velge?

Optikeren din vil gi deg råd om hvilke kontaktlinser som er best for dine synsproblemer og din livsstil, men det er to hovedtyper myke kontaktlinser:

Endagskontaktlinser

Endagskontaktlinser krever minimalt med vedlikehold. Du bare kaster dem mot slutten av dagen og setter på et nytt par om morgenen. De trenger ikke å rengjøres.

Å bruke nye linser hver dag er den mest behagelige og hygieniske måten å bruke kontaktlinser på. Spør optikeren om ACUVUE® MOIST eller ACUVUE® OASYS endagskontaktlinser.

Flerdagskontaktlinser

Linser som du rengjøre, oppbevarer og deretter bruker igjen, kalles flerdagslinser. Etter at du har tatt linsene ut av øynene må du rengjøre dem og la dem ligge i desinfeksjonsmiddel. De er deretter klare til å settes på øynene onår du trenger å bruke dem igjen. Linsene byttes ut med et nytt par, vanligvis annenhver uke eller hver måned, avhengig av hvilket merke optikeren anbefaler.

Spør optikeren om ACUVUE® OASYS flerdagskontaktlinser.

ØYEKIRURGI MED LASER

Refraktiv øyekirurgi med laser former den gjennomsiktige overflaten på øyets forside (hornhinnen) for å korrigere nærsynthet, langsynthet eller astigmatisme. Mange av dem som får synet korrigert med laseroperasjoner, trenger sannsynligvis ikke bruke briller eller kontaktlinser.

Vurderer du øyekirurgi med laser?

Hvis du vurderer øyekirurgi med laser, bør du diskutere alle risikoer og potensielle bivirkninger med optikeren for å sikre at det er det beste alternativet for synskorreksjon. Hvis du har hatt en laseroperasjon, bør du opplyse dette til optikeren hver gang du går til en kontroll, gjør en synsundersøkelse eller får øyebehandling.

KOM IGANG MED KONTAKTLINSER