Hva er tørre øyesyndrom og hvordan det påvirker synet?

Tørre øyne, er en kronisk tilstand som oppstår når øynene ikke produserer nok tårevæske eller tårene fordamper for raskt.

Symptomer

Tørre øyne kan gjøre synet uskarpt og gjøre øynene tørre, hovne, røde og rennende. Det kan forårsake en stikkende eller brennende følelse, eller øynene kan føles som om du har fått noe i dem.

Årsaker

Tørre øyne kan ha en rekke ulike årsaker. Det kan være en bivirkning av enkelte medikamenter eller et symptom på en kronisk sykdom. Det er spesielt vanlig hos eldre mennesker.

Tørre øyne kan vanligvis håndteres med god øyehygiene og kunstig tårevæske. Symptomene kan lindres ved å justere omgivelsene, f. eks. med en luftfukter når luften er tørr. Snakk med fastlegen for å finne ut om tørre øyne kan være en bivirkning av eventuelle medisiner du tar og om det er alternative medisiner du kan bruke. Hvis tilstanden blir svært plagsom kan optikeren din diskutere andre mulige behandlingsalternativer.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER

* Eventuelle kostnader kan komme i tillegg, for eksempel kostnader knyttet til kontaktlinseundersøkelse. Ta kontakt med din optiker for mer informasjon. Kun norske innbyggere 18 år og eldre. En prøveperiode per person.