Typer av kontaktlinser

Denne veiledningen er for deg hvis du lurer på hva kontaktlinser er og hvordan de kan hjelpe deg med å se klart uten brillene dine.

Prinsippet bak kontaktlinser er det samme som for briller; de bryter lysstråler og retter dem inn mot netthinnen for å korrigere synfeilen din. Kontaktlinser settes direkte på overflaten av øyet og kan korrigere nærsynthet (myopi), langsynthet (hyperopi), skjeve hornhinner (astigmatisme) og aldersrelatert langsynthet (presbyopi).

KONTAKTLINSER ETTER TYPE

KONTAKTLINSER BLIR OFTE GRUPPERT ETTER BYTTEFREKVENS

KONTAKTLINSER ETTER TILSTAND

KONTAKTLINSER FOR NÆRSYNTHET ELLER LANGSYNTHET

Når du er nærsynt er det vanskelig å se objekter klart på avstand. Når du er langsynt er det vanskelig å fokusere på objekter på nært hold. Dette er de to vanligste tilstandene som krever synskorreksjon.

KONTAKTLINSER FOR SKJEVE HORNHINNER

Hvis du har skjeve hornhinner kan synet bli uklart på alle avstander. Myke toriske kontaktlinser korrigerer skjeve hornhinner ved å kompensere for individuelle forandringer i fasongen på øyet ditt, slik at lyset kan fokuseres korrekt på netthinnen bakerst i øyet. ACUVUE® kontaktlinser for skjeve hornhinner har Eyelid Stabilised design som bruker kraften i vanlig blunking til å hjelpe linsen med å holde seg på plass og dermed gi deg klart, stabilt syn.

KONTAKTLINSER FOR PRESBYOPI

Presbyopi er et aldersrelatert synsproblem der det gradvis blir mer problematisk å fokusere skarpt på objekter på nært hold, særlig i dårlig lys. Presbyopi starter vanligvis i 40-årsalderen. Med multifokale kontaktlinser kan du se klart uten lesebriller, og på avstand.

KONTAKTLINSER ETTER LIVSSTIL

HVORFOR ACUVUE®?

Dine øyne er vår inspirasjon. I mer enn 30 år har vi arbeidet utrettelig for å lage kontaktlinser som arbeider i harmoni med dine unike øyne, livsstil og dine synskorreksjonsbehov.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER

Få hjelp av en optiker til å finne den riktige typen ACUVUE® kontaktlinser for deg