Typer av kontaktlinser

Denne veiledningen er for deg hvis du lurer på hva kontaktlinser er og hvordan de kan hjelpe deg med å se klart uten brillene dine.

Prinsippet bak kontaktlinser er det samme som for briller; de bryter lysstråler og retter dem inn mot netthinnen for å korrigere synfeilen din. Kontaktlinser settes direkte på overflaten av øyet og kan korrigere nærsynthet (myopi), langsynthet (hyperopi), skjeve hornhinner (astigmatisme) og aldersrelatert langsynthet (presbyopi).

KONTAKTLINSER ETTER TYPE

KONTAKTLINSER BLIR OFTE GRUPPERT ETTER BYTTEFREKVENS

ENDAGSLINSER

Bruk & Stell
Det er ikke noe behov for å rense eller oppbevare endagslinser – bare ta dem på når du våkner og kast dem om kvelden.

Livsstil

Endagslinser er praktiske og hygienske kontaktlinser siden du starter hver dag med friske, nye linser.

Flerdagslinser til daglig bruk som byttes hver 2. uke

Bruk & Stell

Bare rens dem og oppbevar ved slutten av dagen og erstatt dem med et nytt par etter 2 uker.

Livsstil

Flerdagslinser til daglig bruk som byttes hver 2.uke.

 

KONTAKTLINSER ETTER TILSTAND

Example of blurry vision when you are near or far sighted

KONTAKTLINSER FOR NÆRSYNTHET ELLER LANGSYNTHET

Når du er nærsynt er det vanskelig å se objekter klart på avstand. Når du er langsynt er det vanskelig å fokusere på objekter på nært hold. Dette er de to vanligste tilstandene som krever synskorreksjon.

Looking at a phone with distorted vision when you have astigmatism

KONTAKTLINSER FOR SKJEVE HORNHINNER

Hvis du har skjeve hornhinner kan synet bli uklart på alle avstander. Myke toriske kontaktlinser korrigerer skjeve hornhinner ved å kompensere for individuelle forandringer i fasongen på øyet ditt, slik at lyset kan fokuseres korrekt på netthinnen bakerst i øyet. ACUVUE® kontaktlinser for skjeve hornhinner har Eyelid Stabilised design som bruker kraften i vanlig blunking til å hjelpe linsen med å holde seg på plass og dermed gi deg klart, stabilt syn.

Looking at a phone unable to focus until zoomed in

KONTAKTLINSER FOR PRESBYOPI

Presbyopi er et aldersrelatert synsproblem der det gradvis blir mer problematisk å fokusere skarpt på objekter på nært hold, særlig i dårlig lys. Presbyopi starter vanligvis i 40-årsalderen. Med multifokale kontaktlinser kan du se klart uten lesebriller, og på avstand.

KONTAKTLINSER ETTER LIVSSTIL

A doctor in a lab in front of a microscope holding up a test tube closely examining it

HVORFOR ACUVUE®?

Dine øyne er vår inspirasjon. I mer enn 30 år har vi arbeidet utrettelig for å lage kontaktlinser som arbeider i harmoni med dine unike øyne, livsstil og dine synskorreksjonsbehov.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER

Få hjelp av en optiker til å finne den riktige typen ACUVUE® kontaktlinser for deg

* Eventuelle kostnader kan komme i tillegg, for eksempel kostnader knyttet til kontaktlinseundersøkelse. Ta kontakt med din optiker for mer informasjon. Kun norske innbyggere 18 år og eldre. En prøveperiode per person.