Hvordan beskytte øynene mot UV-stråling

Kontaktlinser som bidrar til å beskytte øynene mot solen

Du beskytter huden mot ultrafiolette (UV)-stråler, men visste du at øynene dine også trenger beskyttelse mot solen? Alle ACUVUE® kontaktlinser blokkerer mer enn 98 % av solens UVB-stråler og 85 % av UVA-stråler som standard.**

HVORDAN DU BESKYTTER ØYNENE DINE MOT SOLEN

Beskytt øynene selv på dager med overskyet vær

De fleste av oss har forholdsregler for å beskytte øynene våre på solskinnsdager, men UV-stråler kan ødelegge øynene på overskyede dager også. Derfor er det viktig å bidra til å beskytte øynene mot UV-eksponering hele tiden.

Sjekk tiden på dagen

Solen er sterkest mellom kl 10 og 14. Øynene er imidlertid mest utsatt for solskade på formiddagen og sent på ettermiddagen. Prøv å bidra til å beskytt øynene dine til enhver tid i løpet av dagen.

Vær obs på reflektert lys

Lys som reflekteres fra sand, snø eller vann øker soleksponeringen. Gjør en ekstra innsats for å bidra til å beskytte øynene hvis du er på stranda, går på ski, er nær vann eller befinner deg på høye høyder.

Bruk hatt

En bredbremmet hatt gir ekstra beskyttelse for øynene dine. Hatt bidrar også til å beskytte ansikt og bryst mot solskade og hindrer solstikk.

BESKYTTE ØYNENE MOT SOLEN

Hvis du velger å bruke solbriller som UV-blokkering, bør du velge store glass og en design som også skjermer på sidene for å beskytte øynene så mye som mulig.

Selv kvalitetssolbriller vil imidlertid slippe inn sollys langs kantene. Kontaktlinser med UV-beskyttende filter dekker over hornhinnen og linsen i øynene dine og bidrar til ekstra beskyttelse mot skadelige UV-stråler. Disse, kombinert med solbriller og en bredbremmet hatt, vil bidra til mer komplett beskyttelse for øynene dine.

Det er også viktig å være obs på reflektert lys. Lys som reflekteres fra sand, snø eller vann øker soleksponeringen. Gjør en ekstra innsats for å beskytte øynene hvis du er på stranda, går på ski, er nær vann eller befinner deg på høye høyder.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER

Få hjelp av en optiker til å finne den riktige typen ACUVUE® kontaktlinser for deg

** Alle ACUVUE® kontaktlinser har UV-blokkering for å bidra til å gi beskyttelse mot skadelige UV-stråler til hornhinnen og inn i øyet. UV-absorberende kontaktlinser erstatter IKKE beskyttende UV-absorberende briller eller solbriller fordi de ikke dekker hele øyet og området rundt. Du burde fortsette å bruke UV-absorberende briller som henvist av din optiker.