Å sette på og ta ut kontaktlinser er enklere enn du kanskje tror. Det kan ta litt tilvenningstid, men snart gjør du det uten å tenke deg om. Disse instruksjonene er ment som tilleggsinformasjon til det optikeren din har vist deg; følg alltid optikerens instruksjoner.

HVORDAN SETTE PÅ KONTAKTLINSER

Se denne videoen for en rask veiledning i hvordan du setter på kontaktlinsene dine. 

HVORDAN DU SETTER PÅ KONTAKTLINSENE I FIRE ENKLE TRINN

Før du begynner

Vask hendene med såpe (helst uparfymert, antibakteriell flytende såpe), deretter skyller du dem og tørker hendene med et lofritt håndkle. Det er en god idé å alltid sette på kontaktlinsene i samme rekkefølge, f. eks. høyre øye først. På denne måten blander du ikke linsene.

Sjekk at linsen ikke er vrengt

For å sjekke dette kan du plassere linsen på tuppen av fingeren din og holde den opp mot lyset. Hvis kantene vipper utover er den vrengt. Hvis den ser ut som en glatt kopp, er den klar til bruk. De fleste ACUVUE® kontaktlinser har også en 123 indikator, så du lett kan se om de er vrengt. Hvis tallene er i riktig retning, er linsen det også.

HOLD ØYET ÅPENT

Med den ledige hånden holder du forsiktig øvre øyelokk opp så du ikke blunker. Med linsen på fingertuppen bruker du de andre fingrene på samme hånd til å trekke ned nedre øyelokk.

SETTE PÅ LINSEN

Hold hånden rolig og se oppover mens du setter linsen på øyet, deretter slipper du langsomt øyelokket og lukker øyet et øyeblikk for å få linsen på plass. Gjenta på det andre øyet.

VIKTIG: Rens aldri kontaktlinsene eller linseetuiet med springvann.

Har du fortsatt spørsmål om kontaktlinser? Se "Ofte stilte spørsmål" nedenfor for mer informasjon om hvordan linsene skal føles.

HVORDAN TA UT KONTAKTLINSER

Se denne videoen for en rask veiledning i hvordan du tar ut kontaktlinsene dine.

HVORDAN DU TAR UT KONTAKTLINSENE I FIRE ENKLE TRINN

PASS PÅ AT HENDENE DINE ER RENE OG TØRRE

Start med dominant øye for å unngå å blande kontaktlinsene dine. Se opp og trekk nedre øyelokk forsiktig ned med langfingeren.

SETT PEKEFINGEREN FORSIKTIG MOT ØYET

Til du treffer nedre kant av linsen. Deretter skyver du linsen ned til den nedre hvite delen av øyet.

KLEM LINSEN FORSIKTIG SAMMEN

Mellom tommel og pekefinger og ta den ut. Gjenta for den andre linsen.

ETTER FJERNING

Kast endagslinsene dine, eller rens og desinfiser flerdagslinsene. NB VIKTIG: Rens aldri kontaktlinsene eller linseetuiet med springvann.

VIKTIG:Rens aldri kontaktlinsene eller linseetuiet med springvann.

HÅNDTERING AV KONTAKTLINSER

Håndtering av kontaktlinsene vil snart gå av seg selv, men vi har lagt til noen hjelpemidler for å gjøre det enda enklere.

LYSEBLÅ FARGE PÅ LINSEN

ACUVUE® har en blek lyseblå fargetone så du lett kan se dem i etuiet eller i pakningen. Slapp av, fargetonen syns ikke når du har linsene på.

SJEKK LINSEKANTEN

Når du har linsen på fingeren er det ulike måter å se om den er vrengt. Hvis den er formet som en bolle med rette kanter er den klar til bruk. Hvis kantene vipper utover er den vrengt.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER

Finn ut hvordan du best renser og steller linsene dine

Start kontaktlinseopplevelsen på riktig måte med tips for nye brukere