Å sette på og ta ut kontaktlinser er enklere enn du kanskje tror. Det kan ta litt tilvenningstid, men snart gjør du det uten å tenke deg om. Disse instruksjonene er ment som tilleggsinformasjon til det optikeren din har vist deg; følg alltid optikerens instruksjoner.

HVORDAN SETTE PÅ KONTAKTLINSER I FIRE ENKLE STEG

Før du begynner

Vask alltid hendene med såpe (helst uparfymert, antibakteriell flytende såpe), deretter skyller du dem og tørker hendene med et lofritt håndkle. Det er en god idé å alltid sette på kontaktlinsene i samme rekkefølge, f. eks. høyre øye først. På denne måten blander du ikke linsene.

Sjekk at linsen ikke er vrengt

For å sjekke dette kan du plassere linsen på tuppen av fingeren din og holde den opp mot lyset. Hvis kantene vipper utover er den vrengt. Hvis den ser ut som en glatt kopp, er den klar til bruk. De fleste ACUVUE® kontaktlinser har også en 123 indikator, så du lett kan se om de er vrengt. Hvis tallene er i riktig retning, er linsen det også.

Hold øyet åpent

Hold forsiktig øvre øyelokk med den ledige hånden slik at du ikke blunker. Med linsen plassert på en fingertupp, bruker du de andre fingrene på hånden som holder linsen til å trekke ned det nedre øyelokket.

Sette på linsen

Hold hånden i ro og se opp mens du plasserer linsen på øyet, senk deretter øyelokket sakte og lukk øyet et øyeblikk for å la linsen gli på plass. Gjenta med det andre øyet.

VIKTIG: Rens aldri kontaktlinsene eller linseetuiet med springvann.

Har du fortsatt spørsmål om kontaktlinser? Se "Ofte stilte spørsmål" nedenfor for mer informasjon om hvordan linsene skal føles.

HVORDAN TA UT KONTAKTLINSER I FIRE ENKLE STEG

Sørg for at hendene dine er rene og tørre

Start med høyre øye for å unngå å blande sammen kontaktlinsene dine. Se opp og trekk forsiktig ned det nedre øyelokket med langfingeren.

Før pekefingeren din forsiktig mot øyet

Helt til du får kontakt med den nedre kanten av linsen. Skyv deretter linsen ned til nedre hvite delen av øyet.

Klem linsen forsiktig sammen

Mellom tommel og pekefinger og ta den ut. Gjenta for den andre linsen.

Etter fjerning

Kast endagslinsene dine, eller rens og desinfiser flerdagslinsene. NB VIKTIG: Rengjør aldri kontaktlinsene eller linseetuiet med springvann.

VIKTIG:Rens aldri kontaktlinsene eller linseetuiet med springvann.

HÅNDTERING AV KONTAKTLINSER

Håndtering av kontaktlinsene dine blir snart en vanesak, men vi har også lagt til et par funksjoner for å gjøre det enda enklere.

LYSEBLÅ FARGETONE I KONTAKTLINSEN

ACUVUE®-kontaktlinser har en lyseblå fargetone slik at du lettere kan se dem i linseetuiet eller blisterpakken. Du trenger ikke bekymre deg for det da fargen er ikke synlig når du har kontaktlinsene på.

KONTROLLER LINSEKANTEN

Når du har linsen på fingeren, kan du finne ut om den er vrengt eller ikke. Er den formet som en skål med jevne kanter, er den klar til bruk. Hvis kanten bøyer seg utover, er den vrengt.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER

Finn ut hvordan du best renser og steller linsene dine

Start kontaktlinseopplevelsen på riktig måte med tips for nye brukere