Hvordan du får kontaktlinser

HVA DU KAN FORVENTE DEG AV OPTIKEREN

Er du klar til å prøve kontaktlinser? Når du har funnet en optikeren, kan du forvente deg følgende ved første besøk og ved de regelmessige undersøkelsene.

DIN FØRSTE TIMEAVTALE FOR KONTAKTLINSER

Sørg for at optikeren får beskjed om at du ønsker å prøve kontaktlinser når du avtaler time, ettersom den første timen ofte tar litt lengre tid enn en vanlig synsundersøkelse. Optikeren vil evaluere øyehelsen din og sjekke synet ditt, for å forsikre at kontaktlinser er egnet for din synsfeil og behov. Formen på øyet blir evaluert for at linsene skal passe helt riktig. Optikeren vil vise deg hvordan du setter inn og tar ut linsene, og hvordan du steller dem. Hvis du har spørsmål må du ikke nøle med å spørre optikeren.

Etterkontroll

Etter en ukes tid når du begynner å bli vant til linsene, kommer du tilbake til optikeren for en etterkontroll. Hvis du på noe tidspunkt før dette har problemer med komfort, syn eller håndtering av linsene, skal du straks ta kontakt med optikeren. Dersom du er tilfreds med linsene dine og optikeren er fornøyd og alt ser bra ut, kan du bestille din første pakke med linser.

Regelmessige kontroller

Dine behov for synskorreksjon kan endre seg over tid. Sørg for at du går til optikeren din regelmessig for undersøkelse av øyehelsen din og får kontrollert at du fortsatt har de kontaktlinsene som passer deg best.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER